10 Hållbara Influencers du måste följa

För att lyckas med att förändra sin livsstil och börja leva mer hållbart behövs en rejäl dos inspiration. Och ingen plattform finns det mer inspiration att suga upp än på Instagram.

Här listar vi 10 svenska influencers med olika hållbarhetsfokus som vi inspireras av.

@tess.waltenburg - Tess vill förändra världen genom att förmedla glädjen med ett mer hållbart liv - något hon gör med sprudlande energi och inspirerande inlägg på såväl bloggen som Instagramflödet. Missa inte hennes Reels som är både träffsäkra och sprider glädje.

@eko_ekonomen - Om du gillar DIY projekt med hållbart fokus är detta ett konto för dig. Eko Ekonomen delar med sig av alla möjliga tips på saker man kan göra själv och framför allt återbruka (upcycling).

@johannanilsson.se - Som föreläsare, författare, konsult, och medgrundare till @klimatklubben.se har Johanna Nilsson många bollar i luften. och blev i fjol utsedd till Sveriges Second Hand-Profil 2019. 

@pysselmorgon - detta är ett konto alla småbarnsfamiljer borde följa! Emilia Granelli hittar på en massa skoj pyssel, lekar och spel där mycket görs med återbrukning, det naturen har att erbjuda och en rejäl dos fantasi.

@ekotipset - de flesta känner säkert till Ekotipset vid det här laget, som har hjälpt till att sprida kunskapen kring gamla husmorsknep med hjälp av ättiksprit och bikarbonat. Det är fantastiskt vilka förändringar man kan få till på sina gamla trädgårdsmöbler och gympaskor.

@morotsliv - från egen surskölj, ringblomssalvor och rumsdoft till smarriga recept och hållbara "hacks" delar Cecilia Ila Lassfolk med sig av massor av finurliga tips och tricks.

@ekoliv_ - Trebarnsmamman Jenni inspirerar till en giftfri och hållbar livsstil genom en härlig optimistisk inställning, och smarta tips, från att använda sina gamla spelkulor till att göra en bivattnare, eller låna ut böcker från biblioteket och skapa en adventskalender med en ny bok varje dag till jul för barnen. 

@hallbarasaran - Om någon kan få dig peppad på second-hand kläder och hållbart mode så är det Sara. Med mycket färg, stil och variation delar hon med sig av såväl inspirerande stilar som väl genomtänkta texter där hon kombinerar hållbarhet och feminism som så ofta faktiskt är oskiljbara.

@anotherblog.se - Anna Thornquist Lidström är doktorand i hållbart mode och inspirerar med allt från att virka detaljer på gamla kläder till att förvandla lådskrot till fina smycken.

@warginna - Fotografen och second hand-älskaren Sanne Brännström kör sitt eget race och har sin egen stil, och vi älskar hennes unika färgsprakande varma bilder med snygga vintage outfits som får vem som helst att vilja ta sig till närmaste second hand butik fortare än kvickt.