Smarta Zero Waste produkter som hjälper dig minska matsvinnet

Matsvinn är ett stort problem i dagens samhälle, och även om mycket svinn skapas av fabriker och tillverkarna visar undersökningar att de svenska hushållen svarar för den absolut största delen, 917 000 ton. Det motsvarar cirka 95 kilo per person och år..!

Men med små knep och enkla byten kan man minska sitt matsvinn rejält.

Här är några produkter som kan hjälpa dig en lång bit på vägen.

Food Wraps

Food wraps/bivaxdukar är ett genialt alternativ till plastfolie och kan täcka såväl frukter- och grönsaker som skålar och fat för att hålla maten fräsch och skyddad.

Till bivaxdukar/Food wraps

Food huggers silikonlock

Food huggers är en trogen följeslagare i mitt kök. De är smarta "lock" i silikon som du trär över frukt- och grönsakshalvor för att hålla dem fräscha längre efter att du delat dem. Du kan även använda dem till burkar och små skålar. De är superenkla och otroligt mångsidiga, tar knappt någon plats alls och håller verkligen vad de lovar.

Till produkten >


Förvaringspåsar i silikon

Jag använder mina silikonpåsar dagligen, framförallt som förvaringspåse till mina lunchrester men packar också ner mellanmål till dottern när vi går ut. De tar väldigt lite plats i väskan så de är superenkla att packa ner.

De har inte bara minskat vårt matsvinn utan även spontanköp i mataffären då man alltid har något i väskan med sig hemifrån.

Till produkten >


Matlådor

Ibland vill man inte blanda maten utan hålla dem separerade, och självklart ska detta inte bara vara möjligt utan enkelt, så att man slipper slänga minsta lilla matrest som skulle kunnat räddas om den förvarades separat. Det finns flera olika lösningar på detta, antingen små burkar att förvara såsen/salladen i eller fördelare i en och samma matlåda.

Till produkten >