6 Smarta Zero Waste Produkter i din Necessär

Att byta ut sina gamla skönhetsprodukter och badrumsprylar mot hållbara alternativ är både roligt, peppande och givande.

Här är sex smarta hållbara alternativ att fylla necessären med...

Naturlig Deodorant

Jag rekommenderar alla att välja en naturlig deodorant då de inte täpper till svettkörtlarna utan låter huden andas samtidigt som den tar bort lukt (läs mer om anledningarna här).

Se även till att din deodorant är plastfri! Vi har både deo i pappersförpackning eller glasburkar som du sedan kan återanvända till annat.

Kolla in våra naturliga plastfria deodoranter här.

Vattenfria hudvårdsprodukter
Precis som schampo, balsam och rengöringsprodukter innehåller de flesta hudvårdsprodukter stora mängder vatten, något som gör dem onödigt tunga och stora att frakta.

Satsa istället på vattenfria produkter som du antingen späder ut hemma eller inte behöver använda lika mycket av, eller i fast format.

Spana in våra ansiktstvålar och serum här.

Ekologiska Komposterbara Bomullspinnar
Bomullspinnar i plast är ett av världens största plastavfalls-problem, och VARJE DAG tillverkas ca 1.5 miljard bomullspinnar i plast..! 🤯

Lyckligtvis kommer dessa förbjudas från och med 2021, och ännu bättre är att det faktiskt redan finns miljövänliga plastfria alternativ som är precis lika effektiva och dessutom biologiskt nedbrytbara.

Vi har både bomullspinnar med bambupinnar och bomullspinnar gjorda av återvunnet FSC® Mix-papper som inte använder några nya naturresurser och är komposterbara.

Dessa av Eco Living är ett helt plastfritt alternativ, biologiskt nedbrytbara och tillverkade återvunnet FSC® Mix-papper som inte använder några nya naturresurser, är MYCKET hållbart och tillverkas i Europa med ett superlågt CO2-avtryck, samt Fair Trade bomull odlad utan syntetiska bekämpningsmedel.⠀

Kolla in våra plastfria bomullspinnar här.

Säkerhetsrakhyvel

Slipp dåliga engångsrakhyvlar och rakhyvlar i plast för gott - använd en hållbar gedingen säkerhetsrakhyvel istället! Rakningen blir dessutom bättre och många (som jag själv) som har problem med röda prickar och inåtväxta hårstrån märker stora skillnader när de börjar använda denna typ av rakhyvel istället som enbart har ett rakblad och är snällare mot huden/hårsäckarna.

Säkerhetsrakhyvel

3-i-1 stift utan plast

Att hitta bra miljövänligt smink är något jag själv upplever som ganska svårt, och smink som sedan kommer i plastfria miljövänliga förpackningar är det otroligt ont om. Därför blev jag så otroligt exalterad över att hitta Axiologys Balmies.

Dessa handtillverkade stift är helt fria från den onödiga plastförpackning som de flesta stift kommer i, och kan dessutom användas som på så väl ögon som läppar och kinder. 

Axiology - Lip to lid Balmies

Tvättbara makeup pads

Att återvinna är bra, men att återanvända är ännu bättre. Och i längden dessutom billigare. Istället för att använda engångs makeup pads och bomullsrondeller som slängs efter 1 minut kan du använda återanvändbara makeup pads som man helt enkelt bara tvättar med sin vanliga tvätt och använder om och om igen.

Tvättbara Makeup pads.