5 Saker du kan göra med dina använda tepåsar

Brukar du slänga dina tepåsar eller ditt löste när du druckit upp? 

Te har fler användningsområden än att bara brygga en god dryck! 

Här delar vi med oss av några tips för att få ut mer av ditt te och låta det göra mer nytta…

Absorbera dålig lukt: Teblad har en förmåga att absorbera lukt, därför kan man t.ex. lägga dem i botten av soppåsen för att få bort eventuell stank. Du kan även använda dem till att få bort lukten från stinkande träningsskor genom att stoppa ner några använda tepåsar i dem.

Gör iste av resterna: Töm ditt använda te i en kanna med vatten och låt stå över natten. Sila sedan bort tebladen, rör i socker och lite pressad citron. Voilá! Servera kall och förvara i kylen.

Minska svullnad & mörka ringar under ögonen: Genom att lägga svala fuktiga tepåsar på ögonen minskar man svullnad och mörka ringar då de är rikt på antioxidanter och kan främja blodcirkulationen. Förvara dina gamla tepåsar i kylen så att de är redo att tas fram närhelst du vill koppla av och unna dig lite self care. Se bara till att de är förseglade så att du inte får te i ögonen.

Använd som gödningsmedel för växter: En del växter älskar sump och gamla teblad. Speciellt salladsplantor och rosor! Stoppa ned teet i jorden för att gödsla jorden och hålla borta skadedjur och möss (om du använder färdiga tepåsar, öppna dem först). Ett annat alternativ är att koka upp teet på nytt och förvara i en kanna, för att sedan använda det svaga teet till att vattna växterna och skydda dem mot svampinfektioner.

Få bort beläggning på disk: Har du beläggning på grytor och tallrikar som är svår att få bort? Genom att blötlägga dem i varmt vatten med några använda tepåsar i löses fettet och smutsen upp, helt fritt från kemikalier. Att diska blir så mycket enklare efteråt!