Hållbara & Billiga Sista-minuten-tips för Alla Hjärtans Dag

Alla hjärtans dag är ofta en dag då exceptionellt många gåvor är långt ifrån hållbara, med nallebjörnar i plysch som aldrig används och snittblommor som är allt annat än hållbart.

Jag tycker alltid att man ska satsa på hållbara gåvor, oavsett högtid (självklart har vi presentkort som skickas både fysiskt och digitalt om du vill ge ett sådant!).

Här några enkla, billiga och hållbara idéer som passar perfekt för dig som är ute i sista minuten.

Ge en krukväxt

Snittblommor må vara vackra, men det sätt som de produceras på innebär mycket utsläpp och ett tungt jobb bland kemikalier och bekämpningsmedel.
Skippa snittblommorna och ge en krukväxt som håller länge. 

Hemmagjort presentkort

Gör ett hemmagjort presentkort, t.ex. i samma format som de där rivlapparna man ser på anslagstavan i mataffären. Beroende på vad din älskling (funkar såklart för både barn, kompis eller partner) älskar mest kan det vara allt från att välja kvällens film, favoritmaträtt lagad åt sig eller låta hen “bestämma hela dagen” på lapparna.

Frukost på sängen

En klassiker - och av god anledning. Vem känner sig inte älskad och ompysslad när man får vakna i sängen med en frukostbricka och rykande färskt kaffe?

Egengjord kaffeskrubb

Apropå kaffe, varför inte göra en DIY present, som t.ex. En kaffeskrubb på gammalt kaffesump! Kaffeskrubbar är otroligt populära och faktiskt enkla att göra själv.

Här är ett recept.

Hembakat

Hembakt är godast! Bjud på något gott till fikat, billigt, enkelt och bra sista minuten gåva som uppskattas.

Skriv ett kärleksbrev

Klyschigt? Kanske. Men ändå… När allt idag är så digitaliserat är det fint att få ett riktigt handskrivet brev/kort. Det känns på något vis mer meningsfullt än ett kärleks-sms som kommer att försvinna snabbt.

Ta en digital detox ihop

Det enda som inte kan köpas för pengar är tid. Ta vara på dagen tillsammans och koppla bort sociala medier och strömmen av “perfekta” flöden. Gå en promenad, spela brädspel, njut av varandras sällskap.