Hållbara Presenttips!

Vare sig det är födelsedagspresent, julklapp, eller farsdag/morsdag gåva så finns det massor av fina hållbara presenter och gåvor att ge och i alla prisklasser.

Här är mina tips på hållbara presenter och gåvor för alla tillfällen...

Zero Waste Kits

Introducera vänner och familj till en zero waste livsstil med ett Zero Waste kit som innehåller de mest grundläggande produkterna!

Jag har satt ihop några här för enkelhetens skull - som t.ex. ett zero waste kit till köket, rengöring, kropp & hår osv, men du kan såklart sätta ihop ditt eget kit också.

Smarta & Snygga Matlådor

Jag tror många skulle instämma när jag säger att alla behöver miiiinst en matlåda och en förvaringspåse i sitt liv, så varför inte ge bort en snygg och smart matlåda i rostfritt stål och/eller en förvaringspåse i silikon?

Matlådor i rostfritt stål är rejält slitstarka, håller en evighet och bär inte med sig någon lukt från maten man förvarar, och om du är ute efter något som inte bara behöver vara till för mat passar silikonpåsar som Hugger Bags perfekt!

Plastfria Zero Waste Hudvårdsprodukter

Personligen kan jag tycka att det är lite tråkigt när ekologiska produkter förpackas i plasttuber och plastburkar, när det faktiskt finns plastfria alternativ.

Jag älskar hur märket Lani har lyckats med att göra fantastiskt bra prisbelönta hudvårdsprodukter och eliminera både plast och vatten!

Istället använder hon vackra glasflaskor och burkar, och flera av dem är i pulverformat där man helt enkelt tillsätter eget kranvatten och blandar sin egen kräm.

SUPERSMART för miljön: Mindre vatten = mer produkt för pengarna PLUS minskade utsläpp under transport då de tar mindre plats!

Fast Schampo och Balsam

Att byta ut sitt flytande schampo och balsam till plastfritt fast schampo och balsam är en riktigt god gärning för miljön. Vanligt schampo kommer oftast i plastförpackningar och innehåller stora mängder vatten som måste transporteras hit och dit vilket är kostsamt för miljön.

Dessutom är schampokakor och balsamkakor extremt dryga. Ett tips är att alltid välja pH-balanserade schampokakor och balsamkakor!