Miljövänliga och hållbara Halloweentips!

Att försöka minska sitt klimatavtryck och leva mer miljövänligt kan vara klurigt när det kommer till vissa högtider, som Halloween. Visst kan man välja bort att fira Halloween helt - det är ju trots allt ett ganska nytt påfund i Sverige - men många som har familj med mindre barn som tycker det är roligt kanske ändå vill fira på något vis.

Så, hur kan man fira och ändå försöka att minimera avtrycket?

Mitt tips är att göra själva förberedandet till ett event i sig, och istället för att köpa allt, göra eget!

Gör eget Halloweengodis

Det finns massor av läskiga och roliga (och nyttigare) halloween godsaker man kan göra själv, och ofta tycker barn att det är mycket roligare.

Häxfingrar med mandelnaglar, jordgubbsspöken (jordgubbar doppade i vit choklad med chkladknappar till ögon) och kakspindlar (dubbelkakor med någon fyllning och salta pinnar till ben) är några enkla och barnvänliga idéer. Receptet finns på CakeByMary!

Gör eget Halloweenpyssel

Att sitta ner vid bordet och pyssla ihop är en mysig familjeaktivitet som inte bara är bättre för miljön än att köpa färdiga dekorationer, utan även gynnar såväl gemenskap som kreativitet och skapande.

Att gröpa ur en pumpa (och självklart använda inkråmet i matlagning) är en klassiker, men saker som sockermålning och klippfigurer i spökiga former är också skoj, eller varför inte ta chansen att återbruka saker, som gamla toarullar, knappar, tyglappar och garn till läskiga figurer?

Här är tips på sockermålningar!


Gör egna Halloweenmasker och kostymer

Lite färgglad kartong, färg/kritor och silkespapper räcker långt. Eller en men giftfri ansiktsmålning!

Här är tips på egna halloween masker.