Nybörjarguide för att minska ditt avfall

Vill du leva mer hållbart men är osäker på var du ska börja? Här är våra tips...

Syna dina Sopor

Ta en titt på ditt skräp. På riktigt. Vilka saker återkommer ofta i sopkorgen, och fundera på om det finns några zero waste/low waste alternativ du kan ersätta dem med.

Läs på

Undersök vilka alternativ det finns och hur dessa ska hanteras: går de att återvinna där du bor? Kan de läggas på komposthögen? Hur länge räcker de jämfört med andra alternativ? En produkt som passar för någon annan kanske inte passar för dig och hur ditt liv ser ut.

Gör en plan

Se till att planen innehåller små steg så att du kan följa och vara stolt över dina egna framsteg, oavsett hur små. Det kan vara att ta för vana att ta med en återanvändbar matkasse till affären eller byta ut diskborsten till ett plastfritt alternativ.

Fira dina framsteg

Glöm inte att ge dig själv en klapp på axeln då och då och fira de framsteg och förändringar du har gjort. Att leva en hållbar livsstil är en resa och pågående arbete som aldrig slutar, det går alltid att göra mer. Därför är det viktigt att se varje förändring som ett framsteg, oavsett hur liten, och vara stolt över att du gör skillnad.