Skillnaden mellan ”vanlig” och naturlig deodorant?

Vad är det egentligen för skillnad mellan naturlig och ”vanlig” deo?

Faktum är att skillnaderna kan vara många, men de största skillnaderna är att naturlig deo i regel är fri från aluminium, parabener, alkohol, onödiga kemikalier och tillsatser.

Kanske viktigast av allt, naturlig deo täpper inte till svettkörtlarna, något som många vanliga deodoranter/antiperspiranter gör.

Deodorant eller Antipersperant?

En antiperspirant (håller borta fukt) innehåller ett ämne som heter aluminiumklorid som helt enkelt täpper till porerna och inte tillåter svetten att ta sig ut.

En deodorant tar bort oönskad lukt, förhindrar inte svett, eliminera eller maskera lukten som orsakas av bakterier.

Många som finns på marknaden är en blandning av dessa båda.

Aluminiumklorid är en vanlig ingrediens i antiperspiranter och deodoranter. Det är en kemisk förening som består av aluminium och klor. När vi använder en sådan deo motverkar vi kroppslukter på mekanisk väg, genom att svettbildningen blockeras av antiperspiranter och aluminiumsalt som täpper till svettkörtlarna.

Att låta kroppen få svettas är viktigt. Kroppens reningssystem utsöndrar gifter och slagg via svettkörlarna, vilket innebär att aluminiumklorid bidrar till minskad avgiftning och rening i kroppens lymfsystem.

När man väljer en naturlig deo neutraliserar den svettlukt och absorberar fukt men låter samtidigt svettkörtlarna andas.

Kolla in våra naturliga deodoranter här.