Varför byta: Plastfolie?

Engångsplast är ett av våra största miljöproblem, , och bland det bästa man kan göra är att undvika det så långt det går och istället använda återanvändbara alternativ.

Plastfolie är ett typiskt exempel på engångsplast som används under mycket begränsad tid innan det slängs, och som dessutom är mycket svår att återvinna. 

Därför hamnar majoriteten i deponier där de tar flera hundra år att brytas ner och riskerar att kemikalier läcker ut i grundvattnet. En del hamnar även i våra hav där de förväxlas med maneter och kväver havsdjur som försöker äta dem.

Food Wraps/bivaxdukar är ett miljövänligt alternativ som har liknande “klistriga” egenskaper som gör att man enkelt kan täcka skålar och vira in mackor, frukt/grönsaker i dukarna.

Dukarna är gjorda av tyg och täckta med en slags vaxbeläggning (ofta gjord av bivax), är helt plastfria och giftfria. Dessutom finns de i alla möjliga mönster, är enkla att rengöra och när klisterförmågan börjar avta kan man köpa bivaxkakor att återimpregnera dem med.

Du kan kolla in våra food wraps och bivaxdukar här.