LESS PLASTIC - VI SÄLJER PLASTFRIA ALTERNATIV TILL VARDAGSPRODUKTER.

Hur Less Plastic blev till.

När min dotter Emily föddes 2018 blev klimatångesten starkare än någonsin förut. Jag såg framför mig hur hon som vuxen en dag när miljökatastrofen som vi alla står inför var en verklighet skulle ställa mig frågan: varför gjorde ni inget?

Denna tanke gav mig en klump i magen. Jag ville kunna se henne i ögonen och från djupet av mitt hjärta känna att jag inte var en av de som bara stod och såg på. Jag ville att hon skulle känna att jag brydde mig. Att jag inte blundade. Att jag gjorde skillnad.

Detta sådde fröna till idén om Less Plastic som startades 2021, och som ska göra det enkelt för alla att välja hållbart och minimera plast utan kompromisser.

Jag hoppas att du hittar många användbara alternativ i vår butik, och om du har några önskemål eller tankar får du gärna höra av dig till mig på info@lessplasticshop.com

Vår vision.

Vi tycker att det ska vara lätt att göra klimatsmarta val i sin vardag, och att alla, oavsett bakgrund och inkomst, ska kunna ta små steg till en mer hållbar livsstil och minska sitt avfall och avtryck.

Vårt mål är att göra det smidigt och inspirerande att ändra konsumtionsvanor och välja miljövänligare alternativ!

Plastfria paket.

När du väljer att köpa dina miljövänliga produkter från oss väljer du hållbart hela vägen. Din order skickas i emballage av återvunnen wellpapp och förseglas med plastfri papperstejp - allt är 100% återvinningsbart och du kan återvinna papperstejpen tillsammans med kartongen i sorteringen.

Våra varumärken.

Vi tar in våra produkter från märken med mål och visioner om att skapa en positiv påverkan på miljön, som delar vårt mission om en zero waste värld och som vi inspireras av dagligen. Alla produkter är gjorda av ekologiska eller naturliga material som är återvinningsbara, hållbara eller komposterbara. Vi fokuserar på plastfritt och försöker att undvika plast i de produkter vi väljer så långt det bara går.