Vi på Less Plastic har ett enda mål i sikte: att förse våra kunder med Jordens bästa produkter från ett hållbarhetsperspektiv. Därför har vi satt en rad kriterier som alla våra produkter måste uppfylla.

Less Plastics kvalitetssäkring säkerställer att alla våra produkter möter dessa kriterier:

Hållbara

Vårt sortiment hjälper dig att minska ditt plastavfall och har ett lågt koldioxidavtryck. Vi lägger mycket vikt på produkter som går att återanvända och en av våra viktigaste uppgifter är att minska engångsplast så gott det bara går.

Giftfria

Vi lägger stort fokus på produkter som är gjorda av naturliga ingredienser så att du kan känna dig trygg med att vårt sortiment är säkert för dig och din familj. Alla våra produkter är fria från SLS och giftiga kemikalier. Se dock alltid till att följa anvisningarna på förpackningen.

Effektiva 

Vi tar endast in produkter som vi tycker funkar lika bra som icke-hållbara motsvarigheter. Varför kompromissa?

Snygga och funktionella

Naturliga hållbara produkter kan vara både vackra att titta på och samtidigt vara smidiga att använda och få oss att må bra när vi använder dem.

Transparens

Vi är fast beslutna över att vara öppna och ärliga om våra produkter och dess försörjningskedja. Det är viktigt att alla våra produkter är cruelty-free och icke djurtestade. Majoriteten av våra produkter är veganska utom de som innehåller bivax (t.ex. bivaxdukar), i dessa fall framkommer det tydligt på produktsidorna. Vi tycker även det är viktigt att berätta exakt vilka material eventuella ytterförpackningar är gjorda av.

Miljövänliga leveranser 

Vi packar och skickar alla ordrar i plastfria emballage med papperstejp. Vi har även ett nära samarbete med Budbee som är ett av landets grönaste leverantörer med stort hållbarhetsfokus och som erbjuder fossilfria leveranser.